Вежди Рашидов се срещна с турския посланик у нас Айлин Секизкьок, съобщават

...
Вежди Рашидов се срещна с турския посланик у нас Айлин Секизкьок, съобщават
Коментари Харесай

Вежди Рашидов се срещна с турския посланик у нас

Вежди Рашидов се срещна с турския дипломат у нас Айлин Секизкьок, оповестяват от екипа на Рашидов.

Секизкьок е посетила арт галерията " Вежди " и е разгледала експозицията " Големите майстори на ХХ век ".

Тя е поздравила Рашидов за напъните му да показва в едноименната изложба творчеството на тези забележителни създатели, които са дали образа на българската пластична просвета, както и за готовността му да поддържа развиването на млади гении.

" Арт изложба " Вежди "  е прелестно място на духа ", е споделила Айлин Секизкьок. По време на диалога тя и Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко са разискали вероятностите за развиването на културните взаимоотношения сред България и Турция, и смисъла на значимите спогодби, подписани през двата мандата на Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко като министър на културата, както и дейната му активност по-късно като ръководител на парламентарната Комисия по културата и медиите.

Едно от огромните достижения през този интервал е неповторимата реституция на желязната черква " Свети Стефан " в Истанбул. Успех за българската страна е и основаването  на музея на българската история  в Метоха, в Истанбул, и връщането на екзархийските парцели на България. Двамата са разискали и обстановката в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР